Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

TSK sexa på årets U10-mila!


Skrivet av Carina, Rikard Inlagt  2016-08-07 10:38:48
Uppdaterad 2016-08-07 10:41:26

 

Fint väder, tuffa banor och hård konkurrens. Det är summeringen efter ett härligt U10-mila i Tibro i Västergötland. HD18-laget tog en sjätteplats!

En näst intill fullsatt buss åkte mot Tibro i Västergötland på fredagsförmiddagen, med löpare från både TSK och TMOK. Vår trogne Harald var förstås chaufför, med en helt ny buss. Vi kom fram till fint väder, förhoppningar och lite nervositet. Militärtälten vi skulle sova i var uppställda på en åker med gräs och vi var glada att det hade varit hyggligt bra väder. 

Först ut var HD12-gänget, där yngste löparen Arvid fick värma upp med U10-milas hare och sen gå ut på första sträckan, och bland annat köa till kontrollerna när över 120 lag skulle göra upp. Saga tog vid på andra sträckan, och plockade in 25 platser. På dubbelsträckan kämpade Ida, Tuva och Kimberly, och växlade till Wilma på sista sträckan. Våra yngsta löpare slutade på plats 79. 

Efter middag i trevligt sällskap var det dags för lag och ledarsamling inför nattens övningar. De vuxna fick ett schema över nattens väckningar, och alla kröp tidigt ned i sovsäckarna. Det blev en mycket kort natt för Albin som skulle springa första sträckan i HD18, med start kl 3.00. Haren värmde upp som vanligt upp med nattlöparna och efter en snabb bana med en del kluriga kontroller kom Albin in på plats 31. Ruben tog över på motsatt gaffling, fick bland annat fiska upp en sko i ett kärr, men plockade till plats 20. Oskar gick ut på sträcka tre, fortfarande i mörker, och fortsatte plocka placeringar till 15. Victor tog över för en lång gryningssträcka, och lyfte upp laget till plats 9. De tre löparna Lukas, Hampus och Arvid kämpade på parallellsträckan där Lukas behöll lagets placering. Inför de sista sträckorna var lagen i topp nu utspridda och några lag hade fått många minuters försprång. Alfred lyckades ändå gå om ett lag, till plats 8. Olle Berggren med näst bästa tiden på sin sträcka, lyckades också få upp Tullinge ytterligare en placering. Våra tjeckiska löpare Josef och Ondrej sprang stabilt på något längre sträckor och höll placeringen, när Simon gick ut på sista sträckan. Fjolårets bästa svenska lag, IF Hagen, fick se sig omsprungna och Simon gjorde en stark insats. Tullinge stannade på en strålande sjätteplats och näst bästa svenska lag efter Växjö OK/Bredaryds SOK som blev 5:a. Att de finska lagen samt norska Nydalen skulle bli svåra visste vi på förhand. I år stod segrande Tamperen Pyrintö från Tammerfors i en klass för sig.

Parallellt startade damklassen kl 5.30 och med hjälp av Järlas Petrina hade TSK två lag. Ella och Petrina fick starta med haren och kämpa med över 70 andra lag. Ella gick in på plats 16, bara tre minuter efter täten. Efter henne kämpade Lovisa, Klara, Tilda och Ebba hårt för att hålla kvar laget men fick släppa förbi några löpare på varje sträcka och stannade på en hedrande plats 32. I andra laget fick flera av våra yngre tjejer pröva svårare banor och hårdare konkurrens än de varit vana vid tidigare. Katja tog över på andra sträckan, D12-löparna Tuva och Wilma kämpade vidare på parallell-sträckan och Lovisa och Tove klarade sina tuffa banor utan problem, och parkerade laget på plats 62. 

Vi tackar alla våra härliga unga löpare som kämpat i mörker och dagsljus och kämpat för sina lag. Att våga och att ställa upp är starkt! 

Ett extra tack till Ebba, Simon och Victor som varit med på många U10-mila genom åren. Alla tre fyller 18 i år och därmed sprang denna stora stafett för sista gången. 

Även ett extra stort tack till Josef och Ondrej – också 18 i år – som liksom förra året tog sig ända från Tjeckien för att komplettera vårt HD18-lag och uppleva den speciella stämningen på U10! 


  Länkar
  Missa inte alla fina bilder i bildarkivet:

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020