Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Jukola 2016


Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2016-06-20 18:10:49
Uppdaterad 2016-06-20 18:41:50

Vi är peppade inför uppgiften Vila och tork i militärtält. Stämningsbild från vindskyddet efter den första sträckan. 1:a laget på lördagmorgonens samling 1:a laget vid lördagsmorgonens samling

 

Filer
 Jukola 2016 Resultat Tullinge SK v2 (.pdf-format)
 Venla 2016 Resultat Tullinge SK (.pdf-format)

Tullinge blev 43:a i Venla och 54:a i Jukola 2016. Regn från start till mål. TSK mönstrade fem damlag i Venlakavlen och tre herrlag i Jukolakavlen. Dessutom tog sig TSK-damerna an Jukolakavlens utmaningar. Så här gick det.

Tävlingarna gick nära Villmanstrand i östra Finland, nära den Ryska gränsen. Jukola brukar för det mesta bjuda på fint sommarväder. Årets version blev dock en blöt historia med regn från start till mål. Mellan växlingarna kurade vi i vindskydd och militärtälten.

Herrarnas förstalag och damernas lag 1 och 2 hade tagit sig till Villmansstrand redan på fredagen för att hinna känna på terrängen och få en god natts sömn innan det var dags för start.

Damernas Venlakavle inledde som vanligt och förstalagets Anna Ställberg öppnade bra. Också som vanligt! Anna var stabila 1.20 efter täten på 30:e plats. Sofia Lönnkvist hade det lite tyngre på den andra sträckan och föll tillbaka till 43:e, men ändå bara 5.24 efter ledande OK Kåre. På den 3:e sträckan klättrade sedan Johanna Lönnkvist till 27:a och skickade ut syster Jenny 7.49 efter täten. Jenny missade, som många andra, i den svåra inledningen av Venlasträckorna och slutresultatet blev placering 43.

Tullinges andralag med Sara Lundblad, Amanda Berggren, Magdalena van de Voorde och Rebecka Heinrup gjorde jämna lopp utan stora misstag och blev 77:a. 3 placeringar bättre än förra årets andralag.

Alla dam och Venlaresultat hittar du här: http://online.jukola.com/tulokset/en/j2016_ve/

Efter stunds vila och tork av regnkläder (bilden) så var det dags för herrarna och en hel del damer i Jukolakavlen. 1700 lag var uppställda i den mäktiga starten (1350 lag i Venla).

I herrarnas förstalag genomförde Victor Imark en stabil förstasträcka. Han tappade lite när de inledande grönområdena skulle forseras, men sprang sedan i princip jämnt med täten och skickade ut brorsan Simon som 73:a, 4.07 efter täten.  Simon gick som tåget och var uppe på 5:e plats när det återstod 1,5 av banas 12,8 km. Vid växling var Simon 14:e, 30 sek. efter och Andreas Kyburz gick ut på str. 3. Stämningen var på topp i den lilla skaran som kurade undan regnet i TSK:s vindskydd!

Andy hade dock inte en av sina bästa nätter (vi vet ju vad han kan!) och föll tillbaka till 38:e, 11.44 efter då ledande Ravinen och Gustav Bergman. Niklas Sundqvist sprang 4:e och växlade 35:a. Därefter var det unge Ruben Bryngelssons tur. Ruben gjorde en stabil insats och växlade 41:a i det tuffa motståndet. Näst sista och 12,4 km långa 6:e-sträckan sprangs av Jörgen Ohlin som växlade 43:a. Ankarsträckans 16,5 km kämpades igenom av Markus Adolfsson och slutplacering blev 54:a.

Tullinges andralag blev 120:e efter att Emil Andersson tagit hem en härlig klungspurt på sistasträckan.

Tullingetjejerna som tog sig an Jukola efter att först ha genomfört Venla på eftermiddagen fick en tuff uppgift i blötan. Amanda Berggren på förstasträckan hade nog inte hunnit fylla på depåerna tillräckligt och växlade mycket trött som 941:a. Men sen sprang tjejerna lysande och Jenny var på den sista sträckan uppe på placering runt 300 när hon mindre än 1,5 km från mål gick in i väggen.

Det blev lite oroligt när hon inte dök upp och innan vi med gemensamma krafter lyckades lokalisera henne i sjukvården. Hon återhämtade sig dock snabbt efter att ha fått i sig energi . Med en snabb gemensam insats hann vi också få ner vindskydd och packa ihop utrustningen innan vi skulle hoppa på bussen till Helsingfors och färjan hem.

Alla Jukolaresultat hittar du här: http://online.jukola.com/tulokset/en/j2016_ju/

Det kommer fler bilder. Inleder med en stämningsbild från militärtältet :-).

Så här såg det ut vid starten: https://www.youtube.com/watch?v=7YAeQd7VYqg 

Nu siktar vi mot nästa års Jukola i Joensuu, med kanonväder!


  Länkar
  

 

Skriv in kommentar

Namn  
E-post (frivillig)  
Kommentar  
Kod   Lägg ihop fem plus sju =
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020