Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Jukola 2016


Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2016-06-20 18:10:49
Uppdaterad 2016-06-20 18:41:50

Vi är peppade inför uppgiften Vila och tork i militärtält. Stämningsbild från vindskyddet efter den första sträckan. 1:a laget på lördagmorgonens samling 1:a laget vid lördagsmorgonens samling

 

Filer
 Jukola 2016 Resultat Tullinge SK v2 (.pdf-format)
 Venla 2016 Resultat Tullinge SK (.pdf-format)

Tullinge blev 43:a i Venla och 54:a i Jukola 2016. Regn från start till mål. TSK mönstrade fem damlag i Venlakavlen och tre herrlag i Jukolakavlen. Dessutom tog sig TSK-damerna an Jukolakavlens utmaningar. Så här gick det.

Tävlingarna gick nära Villmanstrand i östra Finland, nära den Ryska gränsen. Jukola brukar för det mesta bjuda på fint sommarväder. Årets version blev dock en blöt historia med regn från start till mål. Mellan växlingarna kurade vi i vindskydd och militärtälten.

Herrarnas förstalag och damernas lag 1 och 2 hade tagit sig till Villmansstrand redan på fredagen för att hinna känna på terrängen och få en god natts sömn innan det var dags för start.

Damernas Venlakavle inledde som vanligt och förstalagets Anna Ställberg öppnade bra. Också som vanligt! Anna var stabila 1.20 efter täten på 30:e plats. Sofia Lönnkvist hade det lite tyngre på den andra sträckan och föll tillbaka till 43:e, men ändå bara 5.24 efter ledande OK Kåre. På den 3:e sträckan klättrade sedan Johanna Lönnkvist till 27:a och skickade ut syster Jenny 7.49 efter täten. Jenny missade, som många andra, i den svåra inledningen av Venlasträckorna och slutresultatet blev placering 43.

Tullinges andralag med Sara Lundblad, Amanda Berggren, Magdalena van de Voorde och Rebecka Heinrup gjorde jämna lopp utan stora misstag och blev 77:a. 3 placeringar bättre än förra årets andralag.

Alla dam och Venlaresultat hittar du här: http://online.jukola.com/tulokset/en/j2016_ve/

Efter stunds vila och tork av regnkläder (bilden) så var det dags för herrarna och en hel del damer i Jukolakavlen. 1700 lag var uppställda i den mäktiga starten (1350 lag i Venla).

I herrarnas förstalag genomförde Victor Imark en stabil förstasträcka. Han tappade lite när de inledande grönområdena skulle forseras, men sprang sedan i princip jämnt med täten och skickade ut brorsan Simon som 73:a, 4.07 efter täten.  Simon gick som tåget och var uppe på 5:e plats när det återstod 1,5 av banas 12,8 km. Vid växling var Simon 14:e, 30 sek. efter och Andreas Kyburz gick ut på str. 3. Stämningen var på topp i den lilla skaran som kurade undan regnet i TSK:s vindskydd!

Andy hade dock inte en av sina bästa nätter (vi vet ju vad han kan!) och föll tillbaka till 38:e, 11.44 efter då ledande Ravinen och Gustav Bergman. Niklas Sundqvist sprang 4:e och växlade 35:a. Därefter var det unge Ruben Bryngelssons tur. Ruben gjorde en stabil insats och växlade 41:a i det tuffa motståndet. Näst sista och 12,4 km långa 6:e-sträckan sprangs av Jörgen Ohlin som växlade 43:a. Ankarsträckans 16,5 km kämpades igenom av Markus Adolfsson och slutplacering blev 54:a.

Tullinges andralag blev 120:e efter att Emil Andersson tagit hem en härlig klungspurt på sistasträckan.

Tullingetjejerna som tog sig an Jukola efter att först ha genomfört Venla på eftermiddagen fick en tuff uppgift i blötan. Amanda Berggren på förstasträckan hade nog inte hunnit fylla på depåerna tillräckligt och växlade mycket trött som 941:a. Men sen sprang tjejerna lysande och Jenny var på den sista sträckan uppe på placering runt 300 när hon mindre än 1,5 km från mål gick in i väggen.

Det blev lite oroligt när hon inte dök upp och innan vi med gemensamma krafter lyckades lokalisera henne i sjukvården. Hon återhämtade sig dock snabbt efter att ha fått i sig energi . Med en snabb gemensam insats hann vi också få ner vindskydd och packa ihop utrustningen innan vi skulle hoppa på bussen till Helsingfors och färjan hem.

Alla Jukolaresultat hittar du här: http://online.jukola.com/tulokset/en/j2016_ju/

Det kommer fler bilder. Inleder med en stämningsbild från militärtältet :-).

Så här såg det ut vid starten: https://www.youtube.com/watch?v=7YAeQd7VYqg 

Nu siktar vi mot nästa års Jukola i Joensuu, med kanonväder!


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Bengt   2016-06-29 13:53:14
Resultat från Venlakavlen finns nu.
Resultat från Jukolakavlen har finslipats.
 
 
Putte   2016-06-22 20:55:15
Som ledare för Tullinge Tigers måste jag skriva ett par rader om deras otroliga insatser
Amanda körde första men hade förmodligen inte fyllt på batterierna tillräckligt och därför väggade men kämpade i mål på 941 plats efter en mycket stark viljeinsats.
Amanda växlade över till Rebecka som verkade ha tankat med flygbensin och la sig i ytterfil och plockade hela 401 platser. Tullingerekord??
Rebecka lämnade över till Johanna som också verkade ha flygbensin i motorn och fortsatte i ytterfilen och plockade 93 platser. Nu var laget på gång på riktigt
Sara fortsatte av bara farten i samma stil och plockade 75 platser. Nu var vi på 372 plats.
Vittring på topp 300.
Magda älgade på och plockade ytterligare 20 platser och Ellie som åkte på den tuffa 6 sträcka, 12,5 km, ville inte vara sämre och i princip behöll sin plats. Det blir ju svårare att plocka längre fram förstås.
Jenny togs sig an sista sträckan, en nätt liten resa på 16,6 km,men verkade inte bry sig om det utan gasade på för fullt i ytterfilen och plockade rejält med lag och nu låg vi på ca 300 plats.
Tyvärr tog bensinen abrupt slut när det var en km kvar och det fick bli ambulans till sjukvården får energipåfyllning istället för målgång. Som tur var va hon snabbt på benen igen. Men vid Jennys sista rapport låg vi på 297 lats tror jag. Som ledare var denna upplevelseresa fantastisk. Och om inte det framgått så hade tjejerna på dagen sprungit Venlakavlen så tiden för omladdning var kanske lite kort.
Bra jobbat allihop
 
 
Carina   2016-06-21 13:28:23
Stort tack till er ledare som tog hand om löparna i det tuffa vädret! En stor insats!
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020