Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

10Mila 2016


Skrivet av EK - Rikard Inlagt  2016-05-15 19:00:30
Uppdaterad 2016-05-16 11:53:47

Damlagen 10Mila 2016 10Mila 2016, herrar lag I 10Mila 2016, herrar lag II samt reserver

 

Filer
 Herrstarten 10Mila 2016 (.MOV-format)
 Tiomila 2016 Resultat TSK Ungdomar (.pdf-format)
 Tiomila 2016 Resultat TSK Damer_v2 (.pdf-format)
 Tiomila 2016 Resultat TSK Herrar_v2 (.pdf-format)

Efter en dag och natts tävlande i skogarna öster om nationalarenans skidområde på Lugnet i Falun blev Tullinge 30:e i damkavlen, 46:a i ungdomskavlen samt 49:e i 10Mila-kavlen. Många fina och stabila lopp!

Vädret för dagen var kylslaget med några få plusgrader och stilla regn. På vissa platser runt Falun hade det snöat på morgonen. Men som tur var inte på nationalarenan för längdskidåkning; Lugnet. En rejäl kontrast till veckan som gått dock.

Ungdomarna inledde som vanligt på lördagförmiddagen och efter start på backhopparnas inbromsningsområde bar det iväg rätt uppför Mördarbacken med stegrande tävlingspuls.

De snabblöpta ungdomsbanorna gick till stor del i nationalarenans skidspårområdet. Tullinges två lag kämpade bra och förstalaget blev 46:a medan andralaget blev 131:a.

På eftermiddagen var det damernas tur. Anna Ställberg på förstasträckan i damernas förstalag hade inga problem med högfartsinledningen uppför Mördarbacken och fortsatt snabb uppförsorientering i ett par kilometer. Därefter vände banorna vände mot svårare slutningsorientering och därefter utför ner mot Lugnet igen. Anna var hela tiden i täten, ett tag allra först! Växlingsplacering 4. Förstalaget fortsatte sedan med Amanda Berggren, Johanna Lönnkvist, Rebecka Heinrup och Jenny Lönnkvist och gjorde stabila och bra lopp och laget slutade 30:e. Johanna för övrigt nyss hemkommen från studier i Usa. Vältränad, men utan någon större mängd skogslöpning på ett halvår kändes den långa tredjesträckan i benen. Bra jobbat tjejer!

De övriga Tullingelagen sprang genomgående mycket bra efter förutsättningarna och blev 94, 132, 174 och 219. Lag 5 med Anna-Karin Sundqvist som genomfört alla åren i damkavlen utom ett sedan damkavlens starte 1977! (krasslig förra året).

Värt att nämna är förstås också Linnéa Engstedt som först sprang sista i Tullinges tredjelag i damkavlen och därefter även sista i herrkavlen med studentgänget från Linköping "LiTHe Vilse Dam". Nära 4 timmars skogslöpning på ett halvt dygn. Det ni!

Herrarnas förväntningar var höga men såklart något sänkta då verken Andy Kyburz eller Magnus Glännefors kunde vara med i år. Andy som är schweizisk landslagslöpare släpptes inte iväg till 10Mila p.g.a. väntande EM i Tjeckien som startar nästa lördag. Magnus Glännefors visade fin gryende vårform, med topp för ett par veckor sedan, men fick därefter problem med ena låret och tvingades med löpförbud tyvärr lämna återbud.

Men förstalagets uppställning såg ändå intressant ut och Niklas Sundqvist drog tillsynes lätt uppför hela Mördarbacken på förstasträckan. Det stod dock snart klart att han inte "hade dagen" som norrmännen säger. Men Niklas kan bättre och kommer igen :-). Laget kämpade därefter på bra, men i lite bakvatten.

När Victor Imark gick ut på den 8:e sträckan låg laget 48:a efter att sakta men säkert klättrat placeringar. Efter drygt halva loppet drog Victor iväg på en långsträcka utan att notera att det var en kortare sträcka kvar innan långsträckan. Som tur var upptäckte han det, men då var det en dryg 1,5 km tillbaka till rätt kontroll, dessutom till stor del uppför! 3 km extra kostar tid men i slutet av stafetten så blir placeringstappet inte så stort och Victor växlade 59:a. Efter bra lopp av Clément Fumey och Joël Morgenthaler slutade laget sedan 49:a.

Herrarnas andralag sprang genomgående mycket stabilt och låg på en placering ca 85 innan Anders Ställberg i tröttheten stämplade fel på en av de sista kontrollerna. Förargligt, men bra kämpat allihop!

Nästa års 10Mila går i Göteborg och Partille. Logi är redan bokad och det blir då med all sannolikhet en storbussresa. Nästa år, då.....!

Men först ser vi fram mot årets kommande race. Bl a finska Jukola om en månad. smile 

Samtliga Tullingeresultat här: https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=8003&organisationId=410

Att du där även ser diverse kombinationslag beror på att våra reserver sprang i kombinationslag med andra klubbar samt att Jacob Bolin skulle sprungit i jubileumslag med moderklubben Tisaren.


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Bengt   2016-05-16 19:15:10
Sammanställning av resultat, för TSK-lagen, finns under bilden.
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020