Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Hur


Skrivet av Jens W Inlagt  2015-03-31 20:52:06
Uppdaterad 2022-09-19 09:58:43

Klubbens gemensamma MTB-träningar kretsar idag runt barn- & ungdomsverksamheten.  I dagsläget finns även vuxenträning, men pga brist på ledare kan vi inte garantera att denna grupp startar varje onsdag även om vi strävar efter detta.

TSK MTB har som policy att efter tre genomförda träningar måste man vara medlem för haka på. Mer information om medlemskap i klubben hittar ni här:

MTB-cykling är en fantastisk sport där kondition, koordination, styrka, balans, mod, fina välfungerande cyklar och kamratskap binds samman. 

Alla personer har såklart inte samma fysiska förutsättningar. För att få en väl fungerande träning har vi därför delat upp cyklisterna i fem olika grupper.

  • Grön grupp. Enklare slingor i närområdet. Ålder 6 och uppåt. Femåringar som fyller 6år innevarande terminär välkomna i sällskap med mecyklande förälder. 
  • Gul grupp. Lite längre slingor än grön grupp och mer specifik teknisk träning.
  • Blå grupp Strukturerad träning med inslag av intervallövningar och teknisk cykling där vi lär oss att cykla över hala rötter och vassa stenar . Här rör vi oss på ett större tränings område. 
  • Röd grupp. Strukturerad träning med ett högre tempo där vi ofta cyklar på mer avancerade partier. Det innebär att exempelvis dropp och hopp kan ingå. Några har börjat att tävla i denna grupp.
  • Svart grupp. Här finns våra snabbaste ungdomar/vuxna som regelbundet tävlar och har viljan att bli bättre. Oftast hårda jobbiga intervallövningar som varvas med svår teknisk cykling. 
  • Vuxen grupp. Gemensam cykling på längre slingor eller exempelvis varvbanor. Tanken är att du som förälder skall kunna vara med cykla och ändå hinna möta dina barn efter träningen. Tränar oftast ihop med svart grupp. 

Ledare för grupperna:

Grön: Björn T, Katarina Lyth och Ludvig Bloss

Gul: Erik Ryno och Kristin Bergh

Blå:  Robin Wickström och Kristofer Westergren

RödJens Lamberth och Björn Normark

Svart: Jens Werner

Vuxen: Per Stålhammar


  Länkar
  

  

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020