Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Atle blev 5:a i VM


Skrivet av Håkan S Inlagt  2013-09-05 19:34:07
Uppdaterad 2013-09-05 19:33:56

Den här lördagen var det bara 4 st i världen som var snabbare än Atle

Har glömt att skriva detta men Atle Hansen åkte för någon vecka sedan ner till Sydafrika för att delta i VM i Mountainbike.
Det finns 2 svenskar i klassen H50-54 som är dominanta i MTB.
Dels är det Tullinges egen Atle som går som ett expresståg genom årets långloppscup.
Sen är det Tommy Olsson som eventuellt är något bättre än Atle när det gäller riktigt teknisk cykling över stock och sten.
VM-banan i Sydafrika var riktigt utslagsgivande med många riktigt svåra passager och många jobbiga höjdmetrar. För att arrangörerna skulle få till den optimala banan var stora delar av banan handbyggd. 
Bland annat bestod banan av flera hopp och om jag förstod Atle rätt landade man sedan rätt ner bland stora stenar i brant terräng.
Atle sa en siffra på hur många som fick uppsöka sjukhuset, jag minns inte siffran men det var många cyklister som skadade sig.
Gissar att Atle var grymt fokuserad när han stod på startlinjen.
Hur som helst, starten gick och fältet drog iväg.
Men redan i första hoppet gick någonting snett och Atle stöp i backen och tappade tätklungan.
När han tittade på GPS:en efter loppet hade han stått still en hel minut vid hoppet och tätklungan var naturligtvis för långt fram.
Men han gav aldrig upp utan kämpade som en sann TSK:are och körde upp sig många placeringar och kom till slut in på en för mig riktigt fin 5:e plats.
Men har man en så hög målsättning som Atle hade är man naturligtvis inte helnöjd med att komma femma.
Guldet gick istället till Tommy Olsson och senaste årens vinnare Jean Paul Stephan kom tvåa.
Har jag inte helt fel går nästa års VM i Norge. Nytt år, ny tävling och ny chans.
Här följer en kort summering av vad segraren Tommy tyckte om tävlingen
/Håkan S 
 

Race report från Tommy Olsson, VM XC, Pietermaritzburg, Sydafrika

"I mitt sjätte försök att erövra världsmästartiteln lyckades jag idag med detta i Pietermaritzburg här i Sydafrika. Vi kom hit i måndags och det har funnits gott om tid att köra in sig på banan. En bana där man både behöver vara stark i klättringar, och tekniskt driven utför.

Banan har ett antal partier där det är möjligt att välja både A, B som C-linje som verkligen ger skillnad i åktid. På flera ställen finns det också utmanande hopp som skördat sina offer på träningarna. Sjukvårdstältet har haft fullt upp. Alla mina träningsvarv under veckan har känts kanon och därför gick jag in i tävlingen med en skön känsla.

Mitt lopp startade klockan 08.30 på morgonen så redan efter klockan 07.00 var jag vid tävlingsbanan. Min tanke innan loppet var att ta starten och bli först in i första singletrackpartiet, och så blev det också. Jag upptäckte att jag hade 20 meter redan där och tänkte då att nu kör jag uppför. Ingen av de andra kunde följa med och luckan bara växte. Efter halva första varvet ledde jag med cirka 25 sekunder och vid varvningen hade det växt till 50 sekunder.

Tvåa låg Jean Paul Stephan som vunnit VM ett antal gånger. Jag försökte sedan öka kontrollerat utan att ta några onödiga risker. Min ledning växte ytterligare och vid andra varvningen ledde jag med över 1,30. Sista varvet blev sedan ganska enkelt och jag körde på säkerhet. Jag ledde med två minuter som mest, och i mål blev det cirka 1,30.

Supernöjd efter att ha erövrat mitt första masters-guld! Allt kändes otroligt bra och jag tror att jag aldrig åkt fortare. Tvåa blev Jean Paul Stephan, trea blev Mats Bödker från Danmark, och femma blev Atle Hansen från Sverige. Atle vurpade i första hoppet men lyckades sedan körde upp sig till femte plats.

Vad gäller övriga svenskar tog Benny Andersson en silvermedalj i H55-59 och Anna Persson ett brons i D40-44 under fredagen."


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
Skogs   2013-09-06 21:17:00
Grymt Atle, otroligt bra!
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020