Tullinge SK Tullinge SK   Köp Naturpasset. Registera och betala direkt här på hemsidan   Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Jonas Nordström väljer Halden

Skrivet av Jonas Nordström / EK, Henrik Persson Inlagt  2012-12-04 08:48:02
Uppdaterad 2012-12-04 08:47:48
Sidan visad 972 gånger

Jonas Nordström

 

En av klubbens absolut duktigaste löpare Jonas Nordström ska pröva sina vingar i vårt västra grannland, Norge och klubben Halden SK.

Jonas Nordström:

Nu är det dags för mig att vandra vidare i min satsning. Ett beslut som har varit ett av de svåraste för mig, men ska jag pröva mina vingar ska jag göra det ordentligt och klättra upp för den stora eken.

Jag har bestämt mig för att byta klubb till Halden SK.

Jag har sedan i oktober bott i Halden för att känna på hur det är i här. Hur de tränar, hur träningsmiljön är, kartor, terräng, kompisar m.m. och jag känner att jag trivs och kommer att trivas väldigt bra här.

Det här är en del av min stora elitsatsning, en orienteringssatsning som jag vill fullgöra till 110% och då kör jag på 110% redan från idag. Varför det just blev Halden SK är såklart bland annat pga de löparna som bor här, jag kan jämföra mig med de bästa på träning och jag tror att jag kan få bra input om jag får träna med de bästa och få tips av dem. Det finns de löparna som är aktuella idag och har varit aktuella som har gått den väg som jag vill gå. Får jag bara hjälp att se den vita kaninen ska jag jaga den som en greyhound.

Men baktanken också med just Halden är att VM 2016 kommer att gå i Strömstad, endast 30 min med bil härifrån som är mitt stora mål. Jag vill som sagt göra min satsning till 110% och därför vill jag förbereda mig redan idag. Precis som jag är expert på Stockholmsterräng vill jag bli expert på västkustterräng. Få den vardagliga känslan att springa i den terrängtypen, få känslan för hur kartan kan vara.

Som en vän sa till mig; Vill du leva som något, börja leva det redan idag. Det är just vad jag gör.

Det är både väldigt trist och gott. Det har varit fyra bra år för mig i Tullinge. Då ett av åren fick jag ta mitt första internationella mästerskaps medalj, JVM silver i Polen.

Jag kommer ihåg det året som jag bytte till Tullinge SK och samma år 10mila som gick i Skåne. Jag klarade inte av att gå lägga mig efter att jag hade sprungit, det var så spännande och vi låg så bra till.

Jag tackar så mycket för mig och min tid i Tullinge SK! Och blir SM aktuellt för mig kommer jag stå där med röd-grön-vita dräkten.

Tack Tullinge SK och alla som har stöttat mig i min orienteringssatsning.  

Jonas Nordström

 


Från elitkommittén vill vi önska Jonas lycka till i sin satsning på att bli världens bäste orienterare. Han har riktigt bra förutsättningar för att 2016 stå högst upp på pallen.

Jonas sågar inte av banden till TSK helt utan kommer förstås springa för oss i de SM-tävlingar han väljer att deltaga i och även komma hem och träna med oss redan om några veckor under julen.

När Jonas vänder åter till huvudstaden någon gång i framtiden så ska TSK vara den klubb han väljer. Vi behöver någon som kan sköta volymkontrollen på ljudanläggningen i omklädningsrummet, skratta omhämmat och springa fort i skogen. Vi siktar också på att kliva upp på prispallen någon gång efter 2015.

/ Henrik Persson för elitkommittén


  Länkar
  

 

Kommentarer >> Lägg in en kommentar
 
ht   2012-12-06 12:51:02
Roligt för Jonas men värdelöst för TSK
 
 
Skogs   2012-12-05 10:20:55
Lycka till med allt Jonas! Ska bli kul att fortsätta följa din utveckling framöver!
 
 
Björn   2012-12-05 08:40:12
Haldens omklädningsrum kommer att få sig en musikalisk överraskning! Lycka till Jonas!!
 
 
A-sson och A-sson   2012-12-04 22:24:07
Lycka till Jonas!
 
 
Jens Erik Jenserikm@halden.net 2012-12-04 19:14:10
Du er hjertelig velkommen til Halden og treningsmiljøet, Jonas. Vi gleder oss frem mot nye fremganger.
 
 
Längheims   2012-12-04 17:33:13
Lycka till Jonas! Hälsa Norge!
 
 
Ingemar   2012-12-04 17:21:20
Halden blir än starkare på natten. Lycka till Jonas!
 


 

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020