Tullinge SK Tullinge SK     Hyr vår klubbstuga   Köp karta över Lidaskogen med torp-spotting

 

 
 
Vi samarbetar med
 
Botkyrka - Långt ifrån lagom
Åströms Rör
Vicky Teknik AB
Trimtex
Mila Halogen

Om Tullinge SK


Skrivet av Henrik Persson Inlagt  2006-05-09 09:29:45
Uppdaterad 2021-03-17 08:46:28

Filer

Tullinge SK är klubben för orientering men har också mountainbike, skidor och skidorientering på programmet. TSK, som vi kallar oss, är klubben som förenar elit-, ungdoms- och breddverksamhet i samma förening. Vi är nu ca 500 medlemmar. Emil

TSK har under de senaste 30 åren tillhört den svenska orienteringseliten och haft ett tiotal löpare som figurerat i olika landslagssammanhang.

Under åren har TSK tagit ett flertal medaljer på de stora mästerskapen (inklusive VM). Vi har även placerat oss långt framme på de stora stafetterna med segrar i både 10MILA och 25-manna.

Vår gedigna ungdomsverksamhet med entusiastiska och kunniga ledare har resulterat i att TSK är en av landets absolut bästa ungdomsklubbar. Vi har tagit ett flertal medaljer på USM genom åren. Klubben ordnar varje år OL-skola för ungdomar och även vuxna.

Tullinge ligger på "landet" men ändå nära Stockholm, med pendeltåget tar det knappt 20 minuter in till Stockholm city.

Vi ligger också granne med Huddinge Universitetssjukhus samt Södertörns Högskola.

Från vår klubbstuga vid Brantbrinks IP bedrivs många av klubbens aktiviteter. En aktivitet som är särskilt uppskattad är tisdagsträningarna med efterföljande soppakväll då vi ofta är över 100 personer.

Vi har ett stort antal kartor i vårt närområde. Terrängen omkring Tullinge erbjuder alltifrån svår- orienterad vildmark till snabbsprungen tallhed.

Cykelförutsättningarna är också fantastiska där bl.a. bansträckningen för vår Mountainbiketävling Lida Loop går nära klubbstugan.

Gemenskap, närhet samt en vilja att lyckas gör att Tullinge SK står rustad inför nya utmaningar, både idrottsligt och arrangörsmässigt.

Huvudmålen för klubbens verksamhet är att bedriva en professionell elit- och ungdomsverksamhet med framgångar på mästerskap (DM, SM, VM) och de stora stafetterna (10MILA, Jukola mfl.).

Vill du bli löpare, medlem eller samarbetspartner gör du ett bra val om du väljer Tullinge SK. Framgångar blandat med den härlig stämning i klubben gör att du kommer att trivas. Det lovar vi.

VÄLKOMMEN!


  Länkar
  

  

  >> Logga in för att editera denna sida

 

Tullinge Sportklubb, c/o Axelsson, Sveavägen 5, 14731 Tumba, info@tullingesk.se
Hemsidesansvarig: Henrik Persson
Material på hemsidan tillhör Tullinge Sportklubb 1996-2020